Ce boli afectează sistemul circulator?

Sistemul circulator al sângelui, numit și sistemul cardiovascular, este format din inimă și vasele de sânge care rulează în întregul corp. Oferă nutrienți și oxigen tuturor celulelor corpului.

Oxigenul pe care îl respirăm se amestecă în sângele din plămâni, iar inima pompează acest sânge în toate părțile corpului. Fiecare bătăi ale inimii este o contracție a inimii, deoarece pompează sânge în jurul corpului.

Inima are patru camere: atriul stâng, atriul drept, ventriculul drept și ventriculul stâng. Toate sunt separate prin supape unidirecționale, ceea ce înseamnă că sângele poate curge doar într-o direcție. Sângele este transportat la inimă în vene și înapoi la restul corpului în artere.

Există multe boli ale sistemului circulator diferite, care întrerup acest proces complex de distribuire a sângelui în jurul corpului .

În acest articol, aflați despre boli care afectează sistemul circulator, precum și opțiunile de tratament și prevenirea Afectează sistemul circulator includ:

1. Ateroscleroza

Ateroscleroza este o întărire a arterelor.

Este de obicei cauzată de o dietă bogată în grăsimi, care lasă depozite grase pe căptușeala vaselor de sânge. Aceste depozite grase se lipesc și fac arterele dure și mai puțin flexibile.

ateroscleroza duce la hipertensiune arterială, ceea ce poate deteriora inima și rinichii și chiar duce la accidente vasculare cerebrale.

2. Atacul de cord

Infarctul miocardic (MI) este termenul tehnic pentru un atac de cord. Un atac de cord poate apărea atunci când alimentarea cu sânge este tăiată din inimă, adesea de un cheag de sânge. Unele atacuri de cord sunt minore, dar altele pot pune viața în pericol.

3. Valva mitrală prolaps

prolapsul valvei mitrale înseamnă că valva mitrală se umflă sau prolapsează, deoarece nu se închide uniform. Valva mitrală pompează sânge proaspăt oxigenat din inimă spre restul corpului.

4. Regurgitarea valvei mitrale

Regurgitarea valvei mitrale se întâmplă atunci când valva mitrală nu se închide până la capăt și provoacă o scurgere, permițând o parte din sângele oxigenat să curgă înapoi.

5. Stenoza mitrală

stenoza mitrală înseamnă că valva mitrală este anormal de îngustă, ceea ce poate împiedica sângele să curgă lin sau rapid prin ea.

6. Angina pectorală

angina pectorală înseamnă „durere în piept” și apare dacă inima nu primește suficient sânge. Oamenii o descriu adesea ca o senzație zdrobitoare sau simțind că pieptul lor este într -un viciu.

persoanele cu angină pectorală se pot simți, de asemenea, fără suflare, obosită și grea.

7. Aritmia și disritmia

aritmia și disritmia sunt adesea utilizate în mod interschimbabil și ambele se referă la ritmuri cardiace și ritmuri anormale. În general, aritmia înseamnă „fără ritm” și disritmie înseamnă „ritm anormal”.

8. Ischemia cardiacă

Ischemia cardiacă înseamnă că mușchiul cardiac nu primește suficient oxigen pentru a funcționa corect. O persoană cu ischemie cardiacă va experimenta, de obicei, dureri asemănătoare anginei intenskin reactii adverse și se poate simți ca și cum ar avea un atac de cord.

9. Colesterol ridicat

colesterol ridicat este de obicei cauzat de un stil de viață sedentar și de o dietă nesănătoasă. Unii oameni pot fi, de asemenea, la risc genetic de colesterol ridicat.

Oamenii au nevoie de colesterol, dar prea mult colesterol poate forma un strat gros pe interiorul vaselor, blocând fluxul de sânge.

10. Insuficiența cardiacă

Insuficiența cardiacă înseamnă că inima nu pompează sânge în jurul corpului atât de eficient. Poate duce la oboseală, la lipsa respirației și la tuse.

Unii oameni cu insuficiență cardiacă le este greu să facă lucruri precum mersul, urcarea scărilor sau transportul alimentelor.

11 . Presiunea arterială ridicată (hipertensiune arterială)

hipertensiune arterială sau hipertensiune arterială înseamnă că forța sau presiunea sângelui care curge prin vase este constant prea mare. Tensiunea arterială ridicată poate duce la accident vascular cerebral, pierderea vederii, insuficiența cardiacă, atacul de cord, bolile renale și funcția sexuală redusă.

12. Accident vascular cerebral

Un accident vascular cerebral se poate întâmpla atunci când unul dintre vasele care duc la creier devine blocat de un cheag de sânge sau izbucni. Acest lucru oprește fluxul de sânge și împiedică oxigenul să ajungă la creier.

13. Boala arterei periferice (PAD)

Boala arterei periferice (PAD) se referă la îngustarea arterelor care duc la picioare, stomac, brațe și cap. Acest flux de sânge redus poate deteriora celulele și țesuturile din membre, organe și creier. Pad tinde să apară mai des la persoanele în vârstă.

14. Tromboembolismul venos (VTE)

tromboembolismul venos (VTE) este un cheag de sânge care se blochează într -o venă, blocând fluxul de sânge. Este o afecțiune gravă care are nevoie de asistență medicală de urgență.

15. Anevrismele aortice

anevrismele aortice afectează artera principală din corp. Înseamnă că peretele arterei a slăbit, permițându -i să se lărgească sau să „baloneze”. O arteră mărită ar putea izbucni și deveni o urgență medicală.

pot fi prevenite bolile circulatorii?

În timp ce oamenii de știință nu știu ce cauzează toate aceste boli, există lucruri pe care indivizii le pot face Pentru a reduce riscul de a le dezvolta.

Multe boli ale sistemului circulator sunt legate între ele. De exemplu, hipertensiunea arterială dăunează vaselor de sânge, ceea ce poate duce la alte probleme circulatorii.

îngustarea vaselor de sânge cauzate de colesterol ridicat crește probabilitatea ca o persoană să obțină un cheag de sânge.

A fi supraponderal sau obez crește, de asemenea, posibilitatea dezvoltării bolilor circulatorii. Cu toate acestea, o dietă sănătoasă și a fi activă poate reduce riscul.

Exercițiul regulat menține inima sănătoasă prin reducerea riscului de hipertensiune arterială, colesterol ridicat și a fi supraponderal – toți sunt factori de risc pentru circulatoriu boli.

Persoanele care au membri ai familiei cu o boală circulatorie au mai multe șanse să dezvolte singuri. Totuși, acest risc poate fi redus cu un stil de viață sănătos.

Fumatul crește riscul de boli circulatorii?

Fumatul este un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea bolilor circulatorii. Substanțele toxice din tutun se pot îngusta și deteriora vasele de sânge, crescând riscul de cheaguri de sânge și provocând o circulație slabă.

Când să vezi un medic

unele boli circulatorii, cum ar fi accident vascular cerebral, Atacurile de cord și anevrismele izbucnite, pot pune viața în pericol și au nevoie de asistență medicală de urgență.

Oricine care experimentează dureri de inimă este sfătuit să facă o programare cu echipa lor de asistență medicală. Persoanele care sunt îngrijorate de faptul că riscă să dezvolte o boală circulatorie pot să -și întrebe medicul cum să facă schimbări de stil de viață sănătoase.

Outlook

Perspectivele pentru bolile sistemului circulator depinde de baza de bază problemă. Fără asistență medicală imediată, accident vascular cerebral, atacuri de cord și anevrisme pot avea efecte devastatoare.

Alte boli pot fi gestionate. De exemplu, medicii tratează de obicei durerea de angină cu tablete care cresc fluxul de sânge către inimă.

Mâncarea unei diete sănătoase, exercitarea în mod regulat și nu fumatul poate ușura multe simptome sau poate reduce riscul condițiilor enumerate mai sus .

  • Cardiovascular/cardiologie

Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .